Overwinning van Lunteren duwt VVOP in gevarenzone

Scheidsrechter

L.C.Meijer

Accommodatie

Onbekend

VOORTHUIZEN Lunteren klopte VVOP in een echte streekderby met 1-2. Door de winst klom Lunteren naar de derde plaats op de ranglijst en zakte VVOP naar de elfde plaats, een plaats die aan het eind van het seizoen het spelen van degradatiewedstrijden betekent.

VVOP verkreeg een licht veldoverwicht, maar kon niet gevaarlijk worden. Bij de eerste de beste Lunterse aanval ging de VVOP defensie in de fout. Freek van Wijk pikte de bal op en bood Thom Rijnders een niet te missen kans; 0-1. Twee minuten later voorkwam doelman Freek van de Steeg dat Thom Rijnders de score verdubbelde. Halverwege de eerste helft kwam VVOP op gelijke hoogte. Goed doorzetten van Tim van de Vis bracht de bal bij Marvin Overeem, die even doorliep en doelman Brian Bakkenes met een afstandsschot kansloos liet; 1-1. In de 36e minuut profiteerde Thom Rijnders opnieuw van zwak verdedigen in de VVOP defensie. Hij veroverde de bal en schoot van afstand fraai in de kruising 1-2. In de slotminuten waren beide partijen nog eenmaal dicht bij een doelpunt. Freek van de Steeg redde op een kopbal van Thom Rijnders en aan de andere kant zag Jos van Milligen zijn schot door Jordi Duits van de doellijn gehaald worden.

Na de hervatting waren de eerste mogelijkheden voor Lunteren. Doelman Freek van de Steeg reageerde tot tweemaal toe goed op schoten van Freek van Wijk. VVOP werd sterker, maar kon tegen de hechte verdediging van Lunteren weinig creëren. Slechts Niek Bos was met kopballen tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Beide keren vlogen zijn inzetten net naast het doel. Lunteren stond wel onder druk, maar wist vrij gemakkelijk stand te houden, omdat het bij de meeste aanvallen van VVOP ontbrak aan een goede eindpass.