Datum

17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

VOORTHUIZEN VVOP ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de hervatting vocht ESC knap terug en wist een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen.

VVOP ging goed van start. Op een vrije trap van Nick Hoogebeen opende Stef Overeem in de 5e minuut de score 1-0. In de 12e minuut wist Jos van Milligen op aangeven van Mathijs van Dusschoten de score te verdubbelen.; 2-0. VVOP behield het initiatief en halverwege de eerste helft voorkwam doelman Kevin Struik met een goede redding op een schot van Tim van de Vis de 3-0. ESC kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd en VVOP viel terug. Een goede redding van Kevin Struik op een schot van Jos van Milligen en een knappe redding van Freek van de Steeg toen Ramon Floksta alleen op hem afging, voorkwamen dat de stand voor de rust nog wijziging onderging.

Na de hervatting maakte ESC meteen duidelijk, dat het niet met lege handen wilde vertrekken. Op een voorzet van Robbert van Schie kopte Vincent Huisman al na 52 seconden de 2-1 achter Freek van de Steeg. VVOP bleef tegen de kopsterke en fel op de bal zittende ESC 'ers de lange bal hanteren en dat was een kolfje naar de hand van ESC, dat het initiatief pakte en gevaarlijker werd. VVOP kreeg bij uitvallen wel mogelijkheden, maar de wedstrijd werd rommeliger. In de 69e minuut viel de gelijkmaker. Freek van de Steeg haalde in eerste instantie een kopbal van Vincent Huisman nog uit de hoek, maar was kansloos op de rebound van Richard Boer; 2-2. Beide ploegen gingen daarna nog vol voor de winst, maar de stand veranderde niet meer.